Vand

Vandet, der strømmer ud af hanen i dit køkken eller badeværelse, kommer fra Forsyning Ballerup. Vi leverer vand til 55.000 forbrugere i Ballerup Kommune og til 8.000 forbrugere i Smørumnedre i Egedal Kommune. Det bliver til 3,4 mio. kubikmeter rent drikkevand om året.

Godt halvdelen af vandet kommer fra vores fem vandværker, der hvert år henter 1,9 mio. kubikmeter drikkevand op fra vandboringer i kommunen. Resten af vandet køber vi hos HOFOR.

Vandet ledes ud til forbrugerne gennem 300 km vandledning og 100 km stikledninger. Vandtårnet i Ballerup og de to pumpestationer i Hanevad og på Skovejen sikrer, at der er tryk på vandet i dine haner.

Drikkevandet i Ballerup er, hvad man kalder hårdt vand. Hårdhedsgraden ligger mellem 18 og 22 dB. Det er er et udtryk for, hvor meget kalk og magnesium, der er i vandet. Vi kontrollerer løbende kvaliteten af drikkevandet, og du kan finde de seneste analyseresulater her på siden.

Vi kontrollerer løbende kvaliteten af drikkevandet. Du kan læse mere om, hvordan vi analyserer vandet og se  de seneste rapporter her.