Vi gi'r vand til verdens fattigste

Millioner af børn og voksne dør hvert år, fordi de ikke har adgang til en så simpel ting som rent vand. De dør f.eks. af diarré, kolera og leverbetændelse. Men det kommende år vil Forsyning Ballerup hjælpe med at skaffe vand til verdens fattigste, da Forsyning Ballerup er blevet partner i Dansk Flygtningehjælp.

Som virksomhed vil vi gerne gøre en forskel - både i lokalsamfundet, men også i resten af verden. Derfor har vi valgt at støtte Dansk Flygtningehjælps arbejde med at sikre rent vand til fattige verden over. Det er jo en af vores kerneopgaver i Forsynig Ballerup at sørge for rent drikekvand.

I Afrika er der sket betydelige forbedringer i vandforsyningen de senere år. Men der er stadig flere hundrede millioner mennesker, som ikke har adgang til rent vand. Og klimaforandringerne er mange steder med til at gøre situationen endnu værre.

"Manglen på rent drikkevand er en dræber, fordi folk bliver syge af at drikke beskidt vand. Samtidigt bruger verdens fatiigste uforholdsmæssigt meget tid på at hente vand, og det betyder tab af arbejdstimer og skoledage. Så støtten fra danske virksomheder til at sikre rent drikkevand er enormt vigtig," siger Anderas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største humanitære organisation og arbejder i flere end 30 lande.

 

Foto af Claus Bjørn.